چگونه برای وبسایت خود یک نام دامنه مناسب و زیبا انتخاب نماییم؟
نشانی وب سایت شما، دارای دو بخش است :
- اسمی که برای وبسایت خود در نظر گرفتید مثل exploreit
- پسوند وبسایت مثل ir.
که در نهایت آدرس وب سایت شما exploreit.ir میشود. اما آیا میدانید چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
زمانی که شما میخواهید شروع به ساخت یک وبسایت کنید، مسائل زیادی ممکن است ذهن شما را درگیر کند، یکی از آن مسائل انتخاب دامنه مناسب برای وبسایت است.
چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
شما اگر دامنهی مناسبی را برای وبسایت خود در نظر بگیرید حتی آن دامنه میتواند باعث رشد شما در گوگل، برندسازی، جذب کاربر و غیره بشود.
در این مقاله ۸ نکته طلایی بیان میشود که با رعایت کردن این نکات میتوانید متوجه شوید که چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
۱- تایپ کردن دامنه وبسایت راحت باشد

استفاده از اسم راحت برای دامنه باعث میشود که کاربر اسم دامنه وبسایت شما را به خاطر داشته باشد و بتواند به راحتی اسم دامنه وبسایت شما را تایپ کند.
ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که تایپ آدرس یک وب سایت آنقدری مشکل بوده که اگر میخواستیم به وب سایت مراجعه کنیم لینک وبسایت را از جایی کپی میکردیم و به وبسایت دسترسی پیدا میکردیم.
دقت کنید که نام دامنه شما کوتاه باشد، در واقع انتخاب اینگونه نام دامنه در انتخاب دامنه مناسب به شما کمک میکند. کوتاه بودن نام دامنه باعث میشود تایپ کردن دامنه بسیار راحتتر شود.
۲- از کلماتکلیدی استفاده کنید

استفاده از کلمات کلیدی میتواند در انتخاب دامنه مناسب به کمک شما بیاید.
شما میتوانید با استفاده از کلمات کلیدی در دامنه خود، کسب و کار خود را تعریف کنید. در واقع این گزینه یکی از موارد مهم در پاسخ به سوال چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟ است.
فرض کنید موضوع وبسایت شما اخبار ورزشی است، شما میتوانید از کلمات کلیدی استفاده کنید و موضوع وبسایت خود را در اسم دامنه خود بیان کنید، برای مثال sportnews.com.
استفاده از کلمات کلیدی حتی به شما در بالارفتن رتبه گوگل کمک بسزایی میکند.
امروزه با توجه به اینکه در تمامی حوزهها وبسایتی ساخته شده است استفاده از کلمات کلیدی مانند sport news بسیار دشوار شده است، پس شما باید خلاق باشید و بدانید که چطور کلمات کلیدی را کنار هم بگذراید که قبلا از آن استفاده نشده باشد.
۳- از منطقه هدف خود در نام دامنه استفاده کنید

اگر کسب و کار شما برای یک محل خاصی در نظر گرفته شده است، استفاده از نام آن محل در انتخاب دامنه مناسب میتواند کمک بسزایی در شناختن شما توسط افراد آن منطقه انجام دهد.
فرض کنید که شما شرکت فرهنگی هنری در تهران تاسیس کردهاید، شما به این دلیل که شرکت شما به مردم تهران خدمترسانی میکند، میتوانید از نام تهران در اسم دامنه خود استفاده کنید که مردم تهران مطلع شوند که وبسایت شما به آن ها خدمترسانی میکند، برای مثال tehranart.com
۴- از اعداد و خطوط در نام دامنه خود استفاده نکنید

یکی از موارد دیگری که باید در پاسخ به سوال چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟ این است که سعی کنید که در انتخاب نام دامنه از اعداد و خط فاصله یا همان – استفاده نکنید.
ممکن است که همین استفاده از اعداد و خطوط کاربر را به اشتباه بیندازد، یک مثال ساده :
برای مثال شما دارای یک وبسایت هستید و به افرادی وبسایت خود را معرفی میکنید و نام وبسایت شما yourname143.com است، بعدها که آن افراد میخواهند وارد وبسایت شما شوند، ممکن است عدد ۱۴۳ را فراموش کرده باشند و برای مثال عدد ۱۴۲ را وارد کنند و همین باعث شد که یک فرد نتواند به وبسایت شما دسترسی پیدا کند، حتی ممکن است فرد دیگری از نام دامنه yourname142.com استفاده کرده باشد و زمانی که کاربر به اشتباه از ۱۴۲ استفاده میکند وارد یک وبسایت دیگر شود.
۵- اسم منحصر به فردی را انتخاب کنید

شما با استفاده از انتخاب یک اسم منحصر به فرد میتوانید خود را برای همیشه در ذهن کاربر جا بدهید، اما این دلیل نمیشود که شما نتوانید از اسمهایی که اکثرا استفاده میکنند و تقریبا حالت عمومی دارند استفاده نکنید اما شما با استفاده از یک اسم خاص میتوانید به برند شدن نزدیک شوید.
یک وبسایت فروشگاهی را در نظر بگیرید که از نام دامنه onlineshop.com برای مثال استفاده میکند و یک وب سایت فروشگاهی دیگر از amazon.com استفاده میکند اگر خوب دقت کرده باشید وب سایتی که از آمازون استفاده کرده خیلی بیشتر از آنلاین شاپ توی ذهن کاربر قرار میگیرد و تقریبا کاربر دید یک برند را به این وبسایت پیدا میکند.
۶- راجب نام دامنه تحقیق کنید

اگر اسم دامنهایی را انتخاب کردید قبل از آنکه آن را ثبت کنید، راجب اسم انتخاب شده شروع به تحقیق کنید.
ببینید که آیا کسب و کار قبلا با این اسم ساخته نشده است، آیا این اسم به عنوان علامت تجاری ثبت نشده است و اینکه آیا با اسم کسب و کار دیگری شباهت زیادی ندارد؟
یک اسم مشابه یا تطبیقی باعث سردرگمی میشود حتی ممکن است مشکلات قانونی به وجود بیاورد که کسب و کار شما به خطر نزدیک شود.
ممکن است که شما به علت استفاده از یک علامت تجاری حتی مجبور به پرداخت جریمه بشوید پس خوب درباره اسمی که انتخاب کردهاید، تحقیق کنید.
۷- از پسوند مناسب استفاده کنید

چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟ یکی از موارد دیگری که باید در پاسخ به این سوال در نظر بگیریم، پسوند دامنه است.
در خصوص انتخاب پسوند آدرس وبسایت خود دقت کنید، به این دلیل که ممکن است این نام دامنهایی که انتخاب کردید زیاد به حوزه تخصصی وبسایت شما مربوط نباشد.
اگر برای مثال ما یک وبسایت شخصی داشته باشیم میتوانیم از پسوند me. استفاده کنیم، چون که این پسوند برای اینطور وبسایتهایی در نظر گرفته شده است.
اما واقعا پسوندهای مختلف دامنهها به چه منظوری به وجود آمدهاند؟
- پسوند com. : این پسوند مخفف commercial است و از رایجترین نوع پسوندهاست، اکثرا بعد از طراحی وبسایت خود از این پسوند برای آدرس وبسایت خود استفاده میکنند، دامنه com. برای تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی قابل ثبت کردن است.
- پسوند co. : این پسوند بیشتر برای شرکتها و سایتهای تجاری در نظر گرفته میشود.
- پسوند info. : این پسوند مخفف information به معنی اطلاعات است، از پسوند info بیشتر برای سایتهای اطلاعرسانی عمومی استفاده میشود.
- پسوند net. : این پسوند مخفف network به معنی شبکه است، از پسوند net. بیشتر برای سایتهایی که در حوزه شبکه فعالیت دارند و یا خود یک شبکه اجتماعی هستند، استفاده میشود، اما هر کسی میتواند از دامنه net. استفاده کند.
- پسوند org. : این پسوند مخفف organization است، بیشتر سازمانها و ارگانهای غیردولتی از این پسوند استفاده میکنند، اما هر کسی میتواند از این دامنه استفاده کند.
- پسوند biz. : این پسوند مخفف business است، این پسوند استفاده تجاری دارد و بیشتر سایتهایی که در حوزه تجارت فعالیت میکنند از نوع پسوند استفاده میکنند، مانند سایتهای تجارت الکترونیک.
- پسوند ir. : این پسوند مخفف iran است، ir. و تمام زیر مجموعههایش متعلق به کشور ایران است.
پسوندهای بسیار زیادی وجود دارند اما اینجا چند تا از بهترین و معروفترین پسوندهای موجود را نام بردیم.
به انتخاب پسوند دقت کنید و ببینید کدام یک از پسوند های موجود به کار شما بیشتر مربوط است.
۸- سریع اقدام به ثبت کنید

اگر ایدهی انتخاب دامنه مناسب و خاصی به ذهنتان رسید، سریع اقدام به ثبت کردن آن دامنه کنید.
هر روز هزاران نفر در سرتاسر دنیا اقدام به ثبت دامنه میکنند، اگر فرد دیگری هم مثل شما همان اسم در ذهنش آمده باشد و او زودتر از شما آن دامنه را ثبت کند، شما را کمی عقب میاندازد و دوباره باید شروع به فکر کردن کنید.
برای اینکه بتوانید نام مورد نظر خود را بررسی کنید که قبلا موجود بوده یا خیر، سرویسهای مختلفی در ایران و خارج از ایران موجود است. میتوانید نام دامنه مورد نظر را وارد کنید و ببینید چه دامنههایی از آن ثبت شده. به عنوان نمونه وبسایت Name.com گزینه خوبی برای بررسی دامنههاست.
انتخاب دامنه مناسب
زمانی که شما میخواهید شروع به طراحی یک وبسایت کنید یا یک ایده کسب و کار اینترنتی دارد، یکی از مسائلی که ممکن است خیلی ذهنتان را درگیر کند این است که چگونه یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
ما سعی کردیم در این مقاله ۸ نکته مهم در انتخاب دامنه مناسب را ذکر کنیم و شما با رعایت این نکات میتوانید نام دامنه مورد نظر را ثبت کنید.
چنانچه پیشنهادات دیگری دارید، خوشحال میشویم آن را با ما در بخش دیدگاههای همین مقاله در میان بگذارید.