میکروسرویس چیست؟ یکی از بهترین راه های برنامه نویسی برای حل مسائل بزرگ این است که آن ها را به مسئله های کوچکتری تبدیل کنید و هر یک را بصورت جداگانه ای حل کنید تا هم از سردرگمی مسائل بزرگ در بیایید و هم خیلی راحتتر مسئله های را حل کنید.
حتی زانی که ما در حال حل مسئله های میکروسرویس ها هستیم، باز میتوانید آن ها را به مسئله های کوچک تری تبدیل کنیم و بجای آن که یک سیستم یکپارچه بزرگی را راه اندازی کنیم، میتوانیم چند سیستم کوچکتر خلق کنیم و آن ها در کنار همدیگر قراردهیم و سیستم یکپارچه خود را راه اندازی کنیم، در این صورت میتوان مدیریت بهتری روی تمامی قسمتها داشت و تیمهای توسعه مختلفی برای بخشهای متفاوت ایجاد کرد.
میکروسرویس چیست؟ در چند سال اخیر تکنولوژیهای مبتنی بر میکروسرویس از اهمیت و محبوبیت بسیار زیادی برخوردار شده است. پس باید نتیجه گرفت که میکروسرویس بهترین راهحل برای توسعه اپلیکیشنهای بزرگ و پیچیده است و در حال حاضر بیشتر شرکتهای بزرگ دنیا از میکروسرویس ها استفاده میکنند.
به این نکته هم توجه کنید که استفاده از میکروسرویس ها در پروژه های کوچک کار بسیار پر دردسری است.
حال سوالی که پیش خواهد آمد این است که کدام یکی از زبانهای برنامه نویسی بیشترین سازگاری را با الگوهای میکروسرویس دارند؟
هدف از مقاله میکروسرویس چیست؟ هدف از این مقاله اکسپلوریت معرفی ۵ زبان برنامه نویسی برای برنامه نویسی میکروسرویس ها است که با معرفی کردن آنها میتوانید در انتخاب ابزار ایدهآلتان آنها را نیز در نظر بگیرید.
اما قبل از معرفی زبان ها باید کمی با این معماری آشنا شویم و بفهمیم که میکروسرویس چیست و چه مشکلی را برای ما حل میکند؟
آنچه در این مقاله میخوانید
در ساختار میکروسرویس ها هر اپلیکیشن بزرگی به جای آنکه به صورت یکپارچه و در یک واحد گسترده توسعه پیدا کند به صورت تکه کد های جداگانه و در قسمتهای مختلف برنامه نویسی میشوند و هر قسمت نیز دارای پردازش مختص خود بوده و از ساختار و حجم نسبتا سبک خود برخوردار است. هر یک از بخشهای مختلف یک میکروسرویس میتواند توسط زبانهای برنامه نویسی مختلف نوشته شده و در نهایت چیزی که مهم است دادهای است که میکروسرویس تولید کرده و فرایند پیادهسازی آن است.
درست است که در ساختار میکرو سرویس ها، شما قابلیت استفاده از زبانها و تکنولوژیهای مختلف برنامه نویسی را خواهید داشت. اما این به آن معنا نیست که استفاده از هر روشی میتواند کار آمد باشد. به همین دلیل در زمان انتخاب یک تکنولوژی برای میکرو سرویس باید بتوانید مشخصات حیاتی را در آنها ببینید. اصلیترین این مشخصات را میتوانید در لیست زیر مشاهده بکنید.
میکرو سرویس ها را میتوان با استفاده از زبان های بسیار زیادی اجرا کرد (جاوا، پایتون، نودجیاس، asp.net و گولنگ) تنها چند مورد از این زبا ها هستند که کاربرد بسیار زیادی نیز در بین برنامه نویسان برای اجرای میکرو سرویس ها دارد.
جاوا یک زبان برنامه نویسی کمل بوده و در مسائل بسیار زیادی استفاده می شود. وجود فریمورکهای قدرتمند جاوا را برای کارهای مربوط به میکرو سرویس مناسب کرده است. در زمان توسعه اپلیکیشنها و ساختارهای پیچیده زبان جاوا میتواند انتخابی بسیار مناسبی باشد.
در زیر میتوانید چهار مورد از فریمورکهای جاوا برای توسعه میکرو سرویس ها را مشاهده کنید:
اگر قصد دارید پروژه کنونیتان را به صورت بهتری توسعه داده و کارایی آن را بالاتر ببرید در نتیجه گولنگ برای شما خواهد بود. گولنگ از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است که هر کدام از آنها در توسعه اپلیکیشنی سریعتر و بی نقصتر به شما کمک میکند. برای مثال اگر فکر میکنید به ویژگیهایی مانند پردازش بلادرنگ و کانکارنسی نیاز دارید Golang میتواند به بهترین شکل به شما کمک بکند.
زبان Go (GoLang)
پایتون محبوبترین زبان برنامهنویسی در دنیای وب به حساب میآید. از ویژگیهای بسیار محبوب پایتون داشتن ماژولهای بسیار زیاد، یادگیری سادهتر نسبت به دیگر زبانهای برنامهنویسی، داشتن منابع یادگیری بسیار زیاد و… . به همین جهت مطمئنا پایتون میتواند با داشتن ابزارهای مختلف به شما در زمینه توسعه میکرو سرویسها کمک بکند.
Python
از جمله محبوبترین فریمورکهای پایتونی که در زمینه توسعه میکروسرویس میتواند به شما کمک بکند فلاسک، فالکون، باتل و FastAPI است.
نودجیاس یکی از محبوبترین روشهای توسعه میکروسرویس به شمار میرود که توسط افراد زیادی برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد. نودجیاس تکنولوژی نسبتا سریعی بوده و به همین دلیل در زمینه اجرا درخواستهای HTTP میتواند به خوبی عمل کند.
فریمورکهای مختلف نودجیاس این قابلیت را به شما میدهند تا در سریعترین زمان ممکن اپلیکیشنهای مناسبی را ایجاد بکنید. اکسپرسجیاس نمونهای عالی از این فریمورکها به شمار میرود.
هر زمان که قصد ایجاد ساختار میکروسرویس را داشتید این موضوع را در نظر بگیرید که بهترین تکنولوژیها را بسته به نیاز خود انتخاب بکنید تا در ادامه مسیر به مشکل برخورد نکنید. هر چند معماری میکروسرویس از این مزیت برخوردار است که ایجاد تغییرات در آن ساده بوده و پیچیدگی خاصی را نمیطلبد.
آیا شما هم علاقمند به برنامه نویسی میکروسرویس هستید؟